Abacus har länge varit ledande inom golfen. Nu har man gett sig in på hästmarknaden och valde att starta ett samarbete med Flyinge AB. Emma Hansson från företaget Abacus Sportwear har intervjuat såväl lärare som elever på Flyinge för att få fram den perfekta jackan.

- Detta är ett riktigt funktionsplagg. Jackan är till för att arbeta i och den skiljer sig en hel del från till exempel våra golfjackor. Den har längre armar för att ryttaren ska kunna sträcka ut armarna ordentligt. Jackan har också en glatt insida för att den ska vara lätt att ta på sig med ridhandskar på.
- Jackan är väldigt smidig och lätt att röra sig i. När man ser den är det svårt att tro att den ska kunna hålla en varm eftersom den är så tunn men det gör den faktiskt. Jag har provat, säger Sofia Templin, marknadschef på Flyinge.

Tidigare har jackor med Flyinges logotype på endast sålts till Flyinges lärare och elever. Den nya jackan finns också som "public collection".
- Det har varit en stor efterfrågan på våra "loggade" kläder därför har vi tagit fram den här jackan. I framtiden finns det planer på fler kläder i serien. Kläderna måste förstås stå för samma höga kvalité som Flyinge gör, fortsätter Sofia.

Länkar