Det är lädret och hur väl arbetat det är som avgör känslan av lyx. Som dessa tyglarna från Schockemöhle Sports, med läckra spännen och fina dekorsömmar i en härlig tobaccofärg. En julklapp för hoppryttaren är Antarés hoppgjord har precis som bäddmadrasser "memory foam" i fodret för bästa komfort. Den är gjord av mjukt men slagtåligt läder. Den har smakfull design och en rejäl karbinhake för att sätta fast, förbygel eller hjälptyglar med. Den kostar ca 3495 kr.
Träns som är riktiga smycken och garanterat blir en drömklapp till både ryttaren och hästen är Xremes Horsemakeovers egna design. Finns i mängder av individuella modeller eller efter egen smak och design, Swarovskikristaller i alla sorter, pärlor och läder.
 Vill du inte lägga fyrsiffriga belopp för läderlyx så rekommenderar jag Hööks Claridge House och senskydden som riktigt välarbetade och i mjukt franskt läder. De är dessutom förstärkta med karbonfiber och kostar 799 kr.
En annan lädernyhet är Dýons 5-punkts bricole, som säger sig ha perfekt passform. Tillverkat i finaste engelska läder, mässingsspännen. Kostar ca 2249 kr.