Nordic Light känns, trots sitt fodrade jag, som en vanlig läderstövel. Den är smidig och mjuk och gör att man lika gärna kan ha den när man ska trimma i ridhuset som när man ska rida ut i snön. Skon är lite grövre och sulan är tjock och rejäl, så att du kommer upp lite från marken och därmed håller dig varmare. Det är absolut ingen termostövel, men med ett par yllesockar i så har jag hållit mig varm om fötterna i ner till minus åtta...
 
Vad som är riktigt skönt är att insidan av skaftet är fodrat med fuskpäls och en klimatkontrollerande Thermo Mesh. Blir du varm andas materialet ändå bra. Med en längre jacka till har jag faktiskt klarat mig fint med vanliga ridbyxor på.
  
Stövlarna har också en vattentät konstruktion upp till en tredjedel av skaftet, så torr om fötterna har jag varit hela vintern. Passformen är riktigt bra då det sitter resår längs med dragkedjan som gör att de sitter tajt. Lädret är mjukt men tåligt och jag "red in" stövlarna på bara några dagar. Sedan dess har de bara blivit skönare och skönare.
 
Stövlarna kostar 2999 kr och finns bland annat här.